27.03.2023
Przeczytasz w 1 minuta

Naszym celem jest podnoszenie jakości produktów i usług, przy jednoczesnym minimalizowaniu ilości zanieczyszczeń i innego wpływu na środowisko naturalne. Prowadzimy działalność zgodnie z ideą zrównoważonego rozwoju, efektywnie zarządzając dostępnymi zasobami i energią. Szukamy rozwiązań przyjaznych ochronie środowiska.

Spełniliśmy najbardziej wyśrubowane wymagania ochrony środowiska, dzięki czemu zostaliśmy zarejestrowani w systemie ekozarządzania i audytu EMAS. To unijny system certyfikacji środowiskowej, który funkcjonuje w oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1221/2009 z 25 listopada 2009 r. w sprawie dobrowolnego udziału organizacji w systemie ekozarządzania i audytu we Wspólnocie (EMAS). Przyznaje go Generalny Dyrektor Ochrony Środowiska.

System zarządzania środowiskowego, zgodny z wymaganiami prawnymi, jest wdrożony i utrzymywany na całym terenie zakładów produkcji PVC i aluminium wraz z infrastrukturą. Opracowaliśmy politykę jakości i środowiskową, a także procedury określające sposób identyfikowania i oceny aspektów środowiskowych oraz stale je monitorujemy. Wdrożyliśmy kompleksowe rozwiązania, nastawione na osiąganie wymiernych efektów oraz ciągłe doskonalenie, by zarządzając eliminować czy ograniczać negatywny wpływ na środowisko.